INTERPLACE

Brooklyn Navy Yard Development Corporation
Type : Invited Competition
Date : October 2009
Location : Brooklyn
Use : Block Planning /Retail/Office/Parking
Site Area : 14000sqf
Building Scope :  4F(Office)


The purpose of the project is to determine the feasibility of developing the “Admirals Row” site at the Brooklyn Navy Yard in New York. The development purpose is to create jobs and improve the economic situation of the community surrounding the Navy Yard through a mutually beneficial partnership between the developer, BNYDC and the community. 
Our concept shows successful integration of all BNYDC requirements through­out the project by incorporating environmental, historical and contemporary sustainable designs while providing the essential supermarket, retail and com­mercial spaces. Our concept creates an innovative project, which will provide emerging and renewed life for the community around the Brooklyn Navy Yard for several years. The main theme of the complex which is portrayed within each building design is the creative and successful mix of historical and contemporary design. This includes extensive outdoor landscaping and water features; offering an outdoor experience unique to the BNYDC site. Our goal is aimed at creating a successful destination place to visit, relax, shop, perform errands and a safe place for kids to play. The green and historical facade which draws attention to motorists, invites curiosity and draws them into the green space rather than drawing their attention away from the retail space. Extensive outdoor landscaping and water features offer an outdoor experience unique to BNYDC site. The project challenges previous philosophies of development dependent on car usage and, instead, develops an urban network that is, first and foremost, designed and is responsive to the needs of people. Short walking distances and access to public transportation will mean it is possible to create new op­portunities for living and working in a human friendly, safe environment and a more sustainable typology for future developments in the surrounding neigh­borhoods. The project envisages the separation of cars by the providing a central pedes­trian plaza accessible throughout the network. The plaza level will have in its heart a monumental square flanked by the supermarket, retail, office spaces, food & beverage outlets and it will be connected by pedestrian spines to the parking lot. 

Collaboration with Labscape(www.labscape.org) + Duho Choi
번호
제목
글쓴이
20 The Suit - Convention Hall Renovation file
admin
2013-09-11 11285
19 Kapok Int'l Fashion City Convention - Lobby file
admin
2013-09-11 7081
18 SOLIDification_Exhibition file
admin
2013-09-11 6158
17 Openalley Coffee Roasting factory file
admin
2013-09-11 6420
16 GALAUS file
admin
2013-04-11 9222
15 MONGDANG (夢堂) file
admin
2013-01-29 15209
14 DISSOLVE_Exhibition ( 融解) file
admin
2013-01-29 10834
13 BIM-A file
admin
2012-10-05 7624
12 House Wing file
admin
2012-09-07 15803
11 DISC-O file
admin
2011-11-08 18466
10 C-Tent file
admin
2011-11-03 17842
9 GreenSharing file
admin
2011-11-02 20014
8 Interactive-Shade file
admin
2011-11-02 22275
7 Lightwave(Neoflesh) file
admin
2011-10-25 31618
6 Crystal_Pav file
admin
2011-10-18 18393
5 Oceanscope file
admin
2011-10-18 26305
4 Gree-um file
admin
2011-10-18 13149
INTERPLACE file
admin
2011-10-18 24316
2 SCI_CLOUD file
admin
2011-10-17 17538
1 NMAAD_3SOME file
admin
2011-10-17 18131